Pirinç hikayesi

O SADECE BİR PİLAV DEĞİL Pirinç çok şeydir biliyor musunuz. Her zaman yanında olan arkadaş gibidir, özel günlerinizde sizi yanlız bırakmayan tamamlayan korse gibidir. Pilavı sevmeyen yoktur yapmak da baya kolay görünüyor ama bilen bilir aşamalı zor bir yemektir. Emek ister iyi kavuracaksın, ilgi ister suyunu sıcak iken ayrı, soğuk iken ayrı miktarda kullanıcaksn. Saygı ister tuzunu az atarsan tatsız, çok atarsan tuzlu olur ve sonrasında kurtarmak imkansızdır. Yani düşündüğümüz kadar kolay değil bir pilav yapmak. İçine limon sıkan var, demlenmeye bırakan var, garnitürlüsü, nohutlusu, ketçaplı seveni, tavuklu yiyeni yani bu bildiğimiz pilav aslında tutturması zor ve baya olmazsa olmazımızdır. Ben pilavı sallamasyon yapanlardanım. Kavururken geçen zamana acırım ve illaki o ocakta kavrulurken yanında birşey yapıyor olurum. Ama bu son üç seferdir pilavım lapa oluyor ve bu beni fazlasıyla üzüyor. Sanırım gereken özeni gösteremedim. Bugün işlerimi erken bitirdim ve pilavıma hak ett...